Castell

Avarcas (ook bekend als Menorquinas) zijn stijlvolle Spaanse sandalen, die sinds de eerste helft van de twintigste eeuw op traditionele wijze op Menorca worden gemaakt.

Omdat het landschap op Menorca steil en rotsachtig is, hadden de boeren en herders in de negentiende eeuw behoefte aan sterk en flexibel schoeisel. De avarca bood hier uitkomst. Avarcas worden met de hand vervaardigd. Een traditie die al generaties van vader op zoon wordt doorgegeven.

De oorspronkelijke avarcas werden tot het begin van de twintigste eeuw volledig gemaakt van dierenhuiden.

Door de introductie van de auto in het begin van de twintigste eeuw besloot men de versleten rubberen banden, die niet langer bruikbaar waren als autobanden, te hergebruiken voor de zool van de avarca. Tegenwoordig wordt de zool ook vervaardigd van micro-cellulair rubber om de avarcas lichter te maken.

Castell is een familiebedrijf dat sinds jaar en dag avarcas op traditionele wijze met de hand vervaardigt. Castell staat bekend als pionier onder de fabrikanten van avarcas en onderscheidt zich ten opzichte van haar concurrenten door de innovatieve wijze waarmee zij inspeelt op het hedendaagse modebeeld.

Zo durfde Castell het als eerste aan om avarcas in nieuwe kleuren en van nieuwe materialen te maken, zonder daarbij de eigenschappen van de traditionele avarcas teniet te doen. Castell brengt daarnaast modieuze modellen op de markt als variant op de authentieke avarcas.

Bezoek onze webshop om een indruk te krijgen!

Ben je een reseller, actief in de schoenen- en/of modebranche, en ben je benieuwd naar de mogelijkheden om de schoenen van Castell aan jouw assortiment toe te voegen? Registreer je dan door op onderstaande button te klikken.

Ben je een blogger of journalist die gepassioneerd is over schoenen en mode en wil je graag schrijven over Castell in Nederland? Wij staan je graag te woord! Voel je vrij om contact op te nemen via de pagina ‘Klantenservice’.